KontaktNyhedsbrev

Sierre Nevada

Information om jagt på Sierre Nevada Ibex​

Jagttider:

​1. oktober – 31. maj

Brunsttid: November – December

Bedste jagttidspunkt: brunsttid og forårssæsonen.

Ibexen er en meget gammel art. Det anslås, at gede-antilopen (Caprinae) fra Centralasien kom til Europa i løbet den pliocæne tidsalder (for 7 millioner år siden), omkring istidens glaciale stadium, hvor den iberiske form af Capra slægten optrådte differentieret fra den centraleuropæiske Ibex. Den vigtigste koloni af Capra Pyrenaica Hispanica, der lever på de parallelle bjergkæder på den middelhavske halvø, befinder sig i Sierra Nevada.

​Hannerne har tykke, ru og knudrede horn, som normalt er formet i en halvcirkel, svunget bagud. I modsætning til rådyr, kaster de ikke hornene årligt, men beholder dem igennem hele deres liv. Hannens alder kan måles på antallet af ringe, en for hvert år.

​Capra Pyrenaica er nogle meget seksuelt dimorfe dyr. Som for de fleste pattedyr, betyder det, at der er mange forskelle mellem hannens og hunnens morfologi. De har tendens til at opdele sig efter køn i grupper, som kan bestå af over 30 gedder: hanner i én gruppe og hunner samt kid i en anden.

​De bevæger sig nemt rundt på utroligt lodrette og stenede vægge takket være deres ejendommelige hove, hvis indre overflade er skridsikker. Selv når de er i dvale om vinteren, går de lange strækninger for at søge tilflugt og ly, ved at klatre ned til lavere områder.

​Denne jagt begynder i de tidlige morgentimer fuldstændig ligesom ved andre former for stalking af denne art. Det er en bjergjagt, hvor jægeren og guiden ved hjælp af kikkerter spejder efter et egnet trofæ, der stemmer overens med kundens krav. Stalking bør udføres i fuldstændig tavshed, med opmærksomheden rettet mod guidens anbefalinger; guiden demonstrerer sin viden og knowhow i terrænet. En art, som er i besiddelse af en meget skarp lugtesans, syn og hørelse; en modstander, som vil bidrage til jagt, sammen med det uforlignelige landskab, der præger området. Kort sagt, er alle de nødvendige ingredienser til at gøre dagen til en uforglemmelig jagtoplevelse tilstede.

Sierra Nevada er et bjergmassiv, der tilhører Bético-bjergkæden, mere specifikt Penibético-bjergkæden. Den findes i Andalusien, i det centrale sydøstlige område af provinsen Granada og den syd-østlige del af provinsen Almeria. På grund af den store variation i landskabet og dets eksklusive naturværdi er det beskyttet af flere bestemmelser. Ud over at være et naturbeskyttet område og nationalpark, er det også internationalt anerkendt som et biosfærereservat. Det højeste punkt er Mulhacén på 3.482 meter.

Tilbud på Sierre Nevada Ibex

3 dages ophold m. helpension i dobbelt værelse

2 dages jagt

Jagtføring 1:1

Jagtlicens

Transport til / fra jagtområdet

Transport til / fra Madrid lufthavn

Leje af riffel

Rengøring af trofæer

Afskydning af 1 stk minimum bronze Sierre Nevada Ibex

​Pris 26.995 DKK pr jæger

​Skydes der under bronze tilbagebetales der 1.500 DKK

Nedlægges der ikke Sierre Nevada Ibex tilbagebetales der 19.000 DKK

​Ikke inkluderet:
Flybillet
Alkohol
400 DKK i admin. gebyr

HENT TILBUDDET HER SOM PDF

FØLG MED PÅ FACEBOOK

Vi opdatere vores facebook løbende, så hvis du “synes godt om” vores side kan du følge med i hvad der sker og eventuelle tilbud.

Kontakt

Du er altid meget velkommen til at skrive en mail eller ringe til os, hvis du skulle have spørgsmål eller lign.

Du kan også skrive en besked direkte til os via formularen.

NyhedsbrevTilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at gå glip af alle vores gode tilbud på jagtrejser